Logo MSKA
Tekoče informacije o MSKA

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v MSKA?

Zapisnik 4. redne seje
Vpisano: 24.11.2014 ob 18:01

 10.11.2014 ob 18:00, MC Kotlovnica Kamnik

 

Prisotni:

Primož Jeras, RBG Kamnik

Žiga Zore, ŠKK

Mark Agović, ŠKK

Gašper Poljanšek, RBG Kamnik

Tomaž Žabjek, Kulkura

Špela Vrhovnik, ŠKK

Luka Drolc, RBG Kamnik

Primož Pregl, Debela Veronika

 

Dnevni red:

  1. Mestovanje 2014
  2. Mladi v Kamniku
  3. Razno

 

Sejo je otvoril Gašper Poljanšek, predsednik Mladinskega sveta Kamnik (v nadaljevanju: MSKA). Za zapisnikarja je bila predlagana Špela Vrhovnik, za overovitelja pa Primož Jeras. Predlagani so bili sprejeti soglasno.

 

 

1.    MESTOVANJE 2014 – 27.12.

 

Mestovanje --> tema = smučanje 

*15.-16.00: Otvoritev rova – razstava (rov bo okrašen, slike na stojalih skozi rov). Ko se dogajanje preseli v rov, bodo slike prestavljene v sobo (ki jo bo tematsko uredil Lenart Grkman)

*16. - 17.00: Predstavitev društev (ŠKK-simulacija smučanja v rovu v sobi; Kulkura - fashion show – predloge ostalih društev še čakamo)

*najkasneje do 26.11. mora biti portfolio dokončan

*17. – 19.00: Bandi, impro (+ delavnice, bruhanje ognja idr. - med pavzami se bodo v ozadju vrtele slike društev - kot neka predstavitev društev - priporočeno je, da imate zraven tudi kakšen govor)

*19.-20.00: Retro fashion show (potrebujemo staro smučarsko opremo)

*20. – 1.00: Dogajanje se preseli v rov (DJ v rovu)

--> filmi za oglas so dokončani, potrebno jih je le še zmontirati (konec novembra bodo prvi filmi šli v javnost) 
Zunaj bodo členarji in sodi z ognjem, oder bo pred rovom, prav tako modna pista.

Poskrbljeno bo tudi za pijačo. Šank bo v obliki stojnice. Tam bo cesta zaprta, zaradi same varnosti. Rov mora biti en dan prej že pripravljen, da bomo imeli čas za detajle. Zunaj bo napis Mestovanje (les, stiropor?) okrašen z lučkami.

2.    MLADI V KAMNIKU - STRATEGIJA ZAPOSLOVANJA MLADIH

-          vse bonitete/subvencije prve zaposlitve in podobno so vezane na razpise, ni zakonsko določeno!

2.1   Pridobiti podjetnike, ki bi sodelovali pri tem projektu:

Podjetja, ki bodi sodelovala in prispevala svoje ideje bodo nagrajene. MSKA bo v sodelovanju z občino Kamnik dodeljevala priznanje »Mladim prijazna podjetja oz. Podjetje za mlade«. Priznanje bo služilo pri zaposljivosti mladih, prepoznavnosti in verodostojnosti podjetij. Dodeljevali jih bomo po vnaprej določenih kriterijih.

2.2   Delovni forum na temo »Strategija zaposlovanja mladih«

MSKA bo organizirala delovni forum na temo »Strategija zaposlovanja mladih«. Na delovni forum bodo povabljena vsa izbrana podjetja, vodstvo MSKA, župan občine Kamnik, Zavod za zaposlovanje okrožje Kamnik-Domžale, predstavniki obrtne zbornice in oddelek za družbene dejavnosti občine Kamnik. Pogovor bo predvsem potekel v smeri, kako lažje zaposliti mlade, kako povečati samoiniciativo med mladimi, kar se tiče iskanja zaposlitve, informirati podjetnike za vse olajšave - kar se tiče zaposljivosti mladih in kaj bi lahko MSKA in občina Kamnik naredila, da bi bila brezposelnost med mladimi manjša. Delovni forum bo osnova za strategijo.

2.3   Zaposliti enega mladega v podjetju, ki je mladim prijazno.

MSKA je pripravila program, ki bo pomagal mladim pri pridobitvi delovnih izkušenj oz. celo delovnega mesta. Program bi potekal po naslednjem postopku:

-          Mladim prijazno podjetje izda delovno mesto

-          Znotraj MSKA se ustanovi komisija za zaposlovanje, ki jo bodo sestavljali: dva člana MSKA in en član Zavoda za zaposlovanje

-          MSKA izda razpis za delovno mesto. Od vseh kandidatov komisija izbere tri, ki bodo najbolj ustrezali vnaprej določenim kriterijem. Potem kandidate napotijo k podjetju.

-          Od treh kandidatov podjetje izbere enega, ki jim najbolj ustreza in ga zaposli za polovičen ali minimalen delovni čas.

-          Znotraj podjetja se zaposlenemu določi mentorja. Določi mu delovne naloge, opazuje njegov napredek, mu daje napotke in obvešča MSKA o njegovem napredku.

-          Po tem, ko zaposleni dobi celotno plačo, za katero se v naprej zmenimo, MSKA povrne podjetju stroške za prispevke.

 

Prednosti programa so, da zaposleni pridobi delovne izkušnje in podjetje uvede že nekoga, ki bi lahko bil potencialni kandidat za redno zaposlitev pri njih.

3.    Razno: /

 

Seja se je zaključila ob 19:18.Vnesel: Primož Jeras
Info: mladinskisk@gmail.com