Logo MSKA
Tekoče informacije o MSKA

Želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju v MSKA?

Kaj je Kamfest?
Vpisano: 2.8.2004 ob 15:10

KAMFEST 2004 – FESTIVAL Z RAZGLEDOM

Spomladi 2003 je Občina Kamnik namenila del proračunskih sredstev za obuditev starega mestnega jedra. Tako je nastal projekt Kamniško kulturno poletje, ki je od sredine avgusta do Festivala narodnih noš sredi septembra predstavilo obiskovalcem 15 raznovrstnih kulturnih prireditev na odru ob kapelici na Malem gradu.

Letos sta se obseg in tempo festivala močno povečala, spremenili pa smo tudi ime. Tako bo sedaj od 8. do 28. avgusta potekal festival KAMFEST. Na odru nad Kamnikom bo tako na sporedu 22 kvalitetnih kulturnih prireditev, od nastopa Zijaha A. Sokolovića do programa za otroke in od klasičnega Enzo Fabiani Kvarteta do velikega zaključnega koncerta The Stroj.

Jedro organizacijske ekipe predstavlja Kulturno društvo Priden možic, ki med drugim že tretje leto upravlja Dom kulture Kamnik, poleg nas pa še Študentski klub Kamnik in Mladinski svet Kamnik, skratka, mlada, entuziastična ekipa, ki je KAMFEST programsko povezala z ljubljanskim Trnfestom in dobila podporo kamniške občine, da organizira KAMFEST tudi prihodnje leto.

Festival KAMFEST, poimenovan tudi Festival z razgledom, je poseben ravno zaradi lokacije. Izvajalci in gledalci, zbrani na osvetljenem griču sredi Kamnika, med ruševinami Malega gradu, lahko skupaj ustvarijo dvaindvajset nepozabnih večerov. Toliko bolj, ker v avgustovskem času ni v samem Kamniku in okolici nobenega večjega festivala oz. kontinuiranega kulturnega dogajanja. Mirujejo tudi vsi kulturni domovi in gledališča. Prav to je spodbudilo ostale kamniške organizacije, kot je JSKD, izpostava Kamnik, Turistično agencijo in sponzorje, da v festival verjamejo in ga tako ali drugače podpirajo. Skratka, smo na začetku rednega poletnega dogajanja v Občini Kamnik, ki bo, verjamemo, privabljala obiskovalce ne samo iz Kamnika in okolice, ampak mnogo širše in bo verjetno že drugo leto skupaj s Srednjeveškimi dnevi, Kamniško nočjo, Uličnim festivalom Ana Desetnica, Muzejsko nočjo in Narodnimi nošami del celotne pomladno – poletne ponudbe pod naslovom Kamniško kulturno poletje.Vnesel: Primož Jeras
Info: mladinskisk@gmail.com